top of page
Search
  • lendavalu

RAGT: Na voljo raziskava

Na voljo je poročilo o trenutnem stanju ravnanja z odpadki, ravnanja in sortiranja na Hrvaškem, v Sloveniji in Severni Makedoniji, vključno z rezultati anket o ugotovljenih potrebah odraslih udeležencev, povezanih z zelenimi temami in okoljsko vzgojo.


Poročilo vsebuje celovito analizo stanja ravnanja z odpadki in izobraževalnih potreb odraslih udeležencev na Hrvaškem, v Sloveniji in Severni Makedoniji. Izvedena raziskava sekundarne literature preučuje nacionalne sisteme ravnanja z odpadki v evropskem kontekstu, zakonodajne okvire, pobude za ozaveščanje javnosti, prakse ravnanja z odpadki v gospodinjstvih, pristope trajnostnega ravnanja z odpadki, vplive odpadkov na okolje in zdravje ter najboljše prakse in inovacije v tehnologiji ravnanja z odpadki. Anketa med odraslimi udeleženci omogoča vpogled v njihovo stopnjo ozaveščenosti, okoljsko ozaveščene prakse, izobraževalne interese, prednostne učne stile, motivacije in zaznane ovire, povezane z možnostmi okoljskega izobraževanja. Poročilo služi kot osnova za razvoj prihodnjih izobraževalnih virov v okviru projekta RAGT.






Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Agencije za mobilnost in programe EU (AMPEU). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.


5 views0 comments

Comments


bottom of page